Eenzaamheid
is een sluipmoordenaar

Volgens een Deense belangenorganisatie voor de rechten van ouderen, ligt bij mensen die weinig sociale contacten hebben, het risico op ziekten en vroegtijdig overlijden maar liefst 50% hoger. Helaas is dit een veelvoorkomend probleem binnen de hele westerse wereld en er zijn dan ook meer initiatieven nodig.

 

Eén van de initiatieven waarover wij enthousiast zijn, is de Campaign to End Loneliness. Deze groep bestaat uit vijf partnerorganisaties (Age UK Oxfordshire, Independent Age, Manchester City Council, Royal Voluntary Service en Sense) die met meer dan 2.500 vrijwilligers de eenzaamheid onder ouderen aanpakken.

Fragment van de website:

"De Campaign to End Loneliness inspireert duizenden organisaties en mensen om meer te doen om de eenzaamheid van ouderen aan te pakken en zo hun gezondheid te verbeteren.  De Campaign to End Loneliness bestaat uit een netwerk van nationale, regionale en lokale organisaties en vrijwilligers die er door het voeren van actie, best practices, onderzoek en beleid naar streven om het onderwerp eenzaamheid nationaal en lokaal op de agenda van de volksgezondheid te zetten."

Wilt u de campagne steunen? Meld u dan hier aan.

8 essentiële stappen
op weg naar papierloos werken

Door de druk op de zorgsector lopen sommige organisaties tegen hun grenzen aan. Deze transformatie omvat ook digitalisering en nieuwe hulpmiddelen om de efficiëntie en zorgkwaliteit te verbeteren. We hebben 8 stappen uitgewerkt die van pas kunnen komen bij het overschakelen van papieren zorgbeheer naar een digitale oplossing.

31.08.2017   |   MEER LEZEN
3 zorgen
over digitalisering

De aantrekkingskracht van digitalisering is groter dan ooit en de zorgsector verschilt daarin niet van andere sectoren. Wij constateren dat er binnen de zorgsector een groeiende belangstelling is voor digitale apparaten en diensten. Als gevolg van de grote demografische druk en de vele bezuinigingen zien we een grotere vraag naar efficiëntie. Het digitaliseringsproces wordt dan ook door velen gezien als een deel van het antwoord op de sociale initiatieven van de toekomst.

17.08.2017   |   MEER LEZEN
Tablets helpen
incidenten terugdringen

Een woonzorgdorp in Denemarken heeft veel baat bij de digitale oplossing die werd ingevoerd om de efficiëntie te verhogen en het aantal incidenten te verlagen.

03.07.2017   |   MEER LEZEN
Sekoia   /   2 Eastbourne Terrace   /   London W2 6LG   /   contact@sekoia-care.co.uk   /   Bel 07713 462853 Sekoia
2 Eastbourne Terrace   /   London W2 6LG
contact@sekoia-care.co.uk   /   Bel 07713 462853
Sekoia
2 Eastbourne Terrace
London W2 6LG
contact@sekoia-care.co.uk
Bel 07713 462853