Technisch

De onderstaande technische richtlijnen garanderen dat u optimaal gebruik kunt maken van Sekoia en bevatten de minimale computervereisten voor het efficiënt gebruik ervan.

Sekoia is een cloudcomputing 'Platform as a Service' (PaaS). Dat betekent dat de software door Sekoia wordt beheerd en bijgewerkt. Het enige dat u hoeft te doen, is Sekoia op een computer installeren en verbinding maken met het internet. Vanaf dat moment kunt u alle voordelen van Sekoia voor uw woonzorgcentrum benutten – wij zorgen voor de technische kant.                       

Computervereisten

Sekoia is ontworpen voor gebruik met apparaten met een aanraakscherm, zowel tablets als traditionele computers met een touchscreen. Sekoia werkt op alle merken computers met touchscreen. U kunt dus gewoon de computer van uw keuze gebruiken. Hieronder vindt u de minimale computervereisten waarop u moet letten:

 • CPU: i3 Intel
 • RAM: 4 GB
 • Harde schijf: 100 GB SSD
 • Netwerk: draadloze netwerkkaart van goede kwaliteit, 802.11AC
 • Webcam: 720p (optioneel)
 • Schermgrootte: minimaal 17 inch
 • Multi-touchmogelijkheden
 • Besturingssysteem: Windows 10
 • Geschikt voor beugel of steun
 • Batterij of continue stroomvoorziening

Wij adviseren minimaal twee tot vijf computers met touchscreen in het woonzorgcentrum, zodat uw dagelijkse activiteiten niet worden verstoord door een storing of als een computer moet worden gerepareerd. In het ideale geval is er een apparaat met touchscreen in de kamer van elke bewoner.

Wifi

Sekoia adviseert om voor de touchscreenapparaten gebruik te maken van een wifi-netwerk.  In dat geval zijn de computers mobiel en is de technische ondersteuning eenvoudiger als er iets misgaat. Wifi biedt vaak dezelfde kwaliteit als een kabelnetwerk, maar heeft als extra voordeel dat het flexibel is en eenvoudig te configureren en te ondersteunen is.

Wij adviseren om een draadloos 5 GHz-netwerk, vanwege de betrouwbaarheid en de prestaties. Het belangrijkste is echter dat er op de plekken waar de apparaten worden gebruikt altijd een goed wifi-bereik is. De netwerkcommunicatie moet bovendien worden versleuteld volgens bewezen normen, voor optimale beveiliging.

Internet

Hoewel het van groot belang is dat elke computer over een zeer goede draadloze verbinding beschikt, hebt u daarnaast een snelle en stabiele breedbandverbinding nodig voor een optimale gebruikerservaring. Sekoia kan u helpen om een geschikte internetpartner te vinden.

Een computer waarop Sekoia wordt gebruikt, vereist 512/512 kB/s, terwijl 50 touchscreenapparaten slechts 10/10 MB/s vereisen. Dat zou geen enkel probleem moeten zijn met de internetsnelheid die een standaard breedbandverbinding via glasvezel biedt. Het betreft hier echter geen lineair verband en het bovenstaande dient enkel als een leidraad om een goede gebruikservaring te realiseren. Eén en ander kan variëren afhankelijk van het type apps dat u op het Sekoia-platform gebruikt (bijvoorbeeld: luisteren cliënten online naar de radio of gebruiken de zorgverleners uitsluitend de verslagleggingsfunctie?)

Beveiliging en gegevens

Alle gegevens die in Sekoia wordt opgeslagen, voldoen aan de relevante EU-richtlijnen en regelgeving ten aanzien van de verwerking van gevoelige persoonsgegevens. Elk contract met Sekoia bevat ook een overeenkomst over gegevensverwerking, waarin onze naleving van deze wetgeving wordt uiteengezet. 

Alle gegevens worden via versleutelde verbindingen verstuurd en blijven altijd eigendom van de klant. Dat bewijst dat Sekoia uiterst zorgvuldig met uw vertrouwelijke informatie omgaat.

Browser

Zoals veel systemen wordt ook Sekoia beheerd via een normale webbrowser, zoals Internet Explorer van Microsoft of Google Chrome. U meld zich gewoon aan en gaat aan de slag.

Voor een optimale gebruikerservaring raden wij de volgende browsers aan:

 • Internet Explorer (versie 10 en 11)
 • Google Chrome (nieuwste versie)
 • Firefox (nieuwste versie)
 • Microsoft Edge (nieuwste versie)

De meeste van browsers worden automatisch bijgewerkt, zodat u altijd over de nieuwste versie beschikt. Wij raden u echter aan om regelmatig te controleren of uw browser up-to-date is, zodat Sekoia probleemloos blijft werken.

Wilt u een demonstratie boeken?

E-mail ons via contact@sekoia-care.co.uk of bel naar 07713 462853

Sekoia   /   2 Eastbourne Terrace   /   London W2 6LG   /   contact@sekoia-care.co.uk   /   Bel 07713 462853 Sekoia
2 Eastbourne Terrace   /   London W2 6LG
contact@sekoia-care.co.uk   /   Bel 07713 462853
Sekoia
2 Eastbourne Terrace
London W2 6LG
contact@sekoia-care.co.uk
Bel 07713 462853